Dış ticaret ve e-ticaret konularında eğitim

Aşağıda Coproline firmasından email ile gelen yazıyı iş fikirleri blogumuza uygun oldugunu düşünerek aynen yayınlıyoruz. Yazının alt kısmında başarı hikayeleri de görebilirsiniz.

Bugün Yeni İşinizin İlk Günü!

Tüm dünya ile internetten ticaret gerçekleştirebileceğiniz, bütünüyle bağımsız ve yepyeni bir iş kurmaya hazır mısınız? Girişimci gücünüzü internete odaklayabilir, risk almadan ve sermaye koymadan internet üzerinden dilediğiniz ürünün ticaretini yapabilirsiniz. İnternetten alıcı ve satıcı şirketleri buluşturun, Türk şirketlerinin ürünlerini dünyaya pazarlayın, yurtdışından temsilcilikler alın ve internetten uluslararası ticaret yapın. Dünyanın yeni ticaret biçimi sizi bekliyor!

Günümüzde internet derken 100 milyon kayıtlı web sitesi, 30 milyar web sayfası, 1.2 milyar kayıtlı kullanıcı ve trilyonlarca dolar ticaretten söz ediyoruz. Birleşmiş Milletler öngörüsü 2010 yılında dünya ticaretinin yarısının internetten gerçekleşeceğini vurguluyor. Peki böylesine büyük bir kaynağın size sağlayabileceği fırsatları düşünebiliyor musunuz?

E-Ticaret Ne Kadar Büyük?

2008 yılının ilk 6 ayında sadece Türkiye içerisinde gerçekleşen e-ticaret işlemleri 4 milyar USD’yi buldu. Bu geçen seneye göre %65 artış olduğunu gösteriyor. Yine sadece geçtiğimiz yıl başında Türkiye’de internete harcanan tutar 40 Milyon USD. Dünya’da ise e-ticaret rakamının 4 trilyon dolara yakın olduğu tahmin ediliyor. Peki siz bu pastadan ne kadar bir pay alıyorsunuz? İnternette kendi işinizi profesyonelce kurmayı hiç düşündünüz mü?

İnternette E-İş Kurmak

Kendinize bir ürün belirleyin ve ilgili ürünün üreticileri ile görüşerek kendi tedarik zincirinizi oluşturun. Bunun için internette farklı sektörlerde üreticiler tespit edebilir, görüşmeler yapabilirsiniz. Tabi bunun yansıra kendi yakınlarınızdan da üreticiler varsa bu da çok iyi bir fırsat. Ardından internette kendinize güçlü bir kurumsal kimlik yaratmanız ve bununla güven vermeniz gerekiyor. Logonuz, web siteniz, ürün kataloglarınız profesyonel bir biçimde hazırlanmalı. Hemen sonrasında sıra pazar araştırmasında. 220 ülkeyi kapsayan profesyonel bir pazar araştırmasını internetten yürütmek, hedef ve rakip pazarları belirlemek mümkün. Bu esnada http://www.intracen.org/ ya da örneğin http://www.wto.org/ gibi kaynaklardan faydalanabilirsiniz. Son etap olarak yapmanız gereken ise alıcı şirketlerle temasa geçmek. Bu iş için uluslararası ticaret sitelerini (B2B) etkin olarak kullanabilir, buralarda sanal ofislerinizi açabilir, alıcı şirketlerle temas kurarak aktif ticarete başlayabilirsiniz. Bu konuda örneğin www.ecplaza.net gibi kaynaklardan faydalanmak mümkün. Tabi bu işi yürütürken kendi esnek saatlerinizde çalışabilir, gittiğiniz yere işinizi de taşıyabilirsiniz. Bilhassa internet teknolojileri ile internetten telefon ve faks numaraları almak, fakslarınızı e-posta olarak alıp-göndermek de mümkün.
Coproline, Türkiye'de dış ticareti ve e-ticaret uygulamalarını, yönetim eğitimleri ile birleştirerek ‘Online Ticaret Profesyoneli’ yetiştiren ilk ve tek kurum olma özelliğini taşıyor.
Türkiye'de sadece T.C.Milli Eğitim Bakanlığı Özel Coproline eğitim kurumu tarafından sunulan ‘Commerce Professionals Online' programı ile internette ticaret yapabilecek profesyonel iş adamları mezun ediliyor.
Coproline eğitim programı ile risk almadan ve sermaye koymadan internette iş kurmak, alıcı ve satıcı şirketleri internette bir araya getirmek, ürün brokerliği yapmak, yurt dışından Türkiye'ye distribütörlükler ve temsilcilikler getirtmek ve bu yollarla home-ofis çalışarak gelir elde etmek mümkün.
Coproline İle E-İş Kuranlar Şimdi Neler Yapıyor?
Bu kaynaktan diğer Coproline mezunları ile ilgili bilgiler de edinilebilir. http://www.coproline.com/kgorusleri.html

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...