Fuarlara katılan firmalar stand mobilya ekipman ve aksesuarları kiralama


Fuara katıldıgınızda fuar alanının dekorasyonu önemlidir.

Broşür ve malzemeler ürüne göre tanıtım sistemi yapılmalıdır.

Bunun için yurt dışında yapıldığı gibi ülkemizde de fuar stand alanı tasarımı yapan ve uygulayan firmalar var. Örneğin Türkiyedeki en büyük yapı fuarlarını düzenleyen Yapı endüstri merkezi nin fuar sitesine bakabilirsiniz. http://www.yemfuar.com/Stands.aspx?Sid=456&FID=1

Buradaki firmalarda tüm standı yaptırabileceğiniz gibi örümcek stand, roll up, broşürlük, örümcek çadır, tattırma standı ve diğer gerekli tüm malzemeleri de temin edebilirsiniz.

Bunların dışında eğer standı kendim pratik bir şekilde düzenlemek istiyorum ama kendi işyerimden taşımak istemiyorum derseniz basit stand ekipmanlarını, aksesuarları, mobilyaları kiralayabilirsiniz. Kendi deneyimlerimden daha önceki yıllarda bunun fuar alanı organizasyonu yapan şirketlerden kiralanması halinde çok pahalı olduğunu söyleyebilirim. Eskiden fuar alanında kiralayabileceğiniz bir sandalye yerine kira fiyatı en azından tipine göre yarı fiyatına satın alabiliyordunuz. Şimdilerde biraz daha ucuzlamıştır. Belki üçte bir veya yarısı oranındadır. Ama nakliyeyi düşünmeniz gerek.

Şu sıralar fuar stand alanı için basit malzemeler kiralayan firmalar olmasına rağmen sayıları bildiğim kadarı ile az ve servis kalitesi de önemli .

Fuar alanı için sandalye ve masa kiralamak istediğinizde fuar firmaları beyaz basit sandalye ve masa ile katlanıp açılan dolap kiralıyor. Bunların hepsini yapı marketlerden ikea ve benzeri mobilya marketlerinden oldukça ucuza bulabilirsiniz.

Malzemeleri fuar alanına nakledip sonra teslim almak ve bu malzemeleri stokta tutacak bir yer ve bir kamyonet ile bu iş yapılabilir.

Kriz atlatıldıktan sonra fuar işi tekrar canlanır. Çünkü sanayi ve teknoloji hızla ilerliyor ve sürekli yeni ürünler çıkıyor. Bunların duyurulması gerekiyor. Fuarlarla ilgili iş fikirleri daha da artabilir ama tabi 2010 dan sonra sanırım. TV deki ekonomi programlarına bakılırsa 2009 zor geçecek.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...