Hem hobi hem iş: Köpek gezdirme işi

Hobinizle para kazanın derler ya.
Evde oturuyorsunuz, hayvanları seviyorsunuz, Hatta hobiniz ev hayvanları ile ilgilenmek.
Bu hobinizi neden paraya çevirmiyorsunuz
Aslında bu iş yeni değil. Dünyada özellikle Amerika da gittikçe yaygınlaşıyor. Hatta filmlerde rastlamışsınızdır. Eskiden lise öprencileri köpek gezdirerek harçlık kazanırdı ama şimdilerde baya bir iş olmaya başladı.
Geçen sokakta köpeği olan bir komşuyla karşılaştığımda artık yaşlandığını ve sabah akşam köpeği dışarı çıkarmanın zor geldiğini söyledi.
Bu söz ile yabancı internet sitelerindeki köpek gezdirme işi çağrışım yaptı.
Ülkemizde köpek sahibi olanlar çok arttı ve bunların epey bir kısmı hevesle aldıkları köpekleri sonradan gezdirmeye üşeniyorlar.
Zamanı, sabrı olanlar ve köpekleri sevenler için güzel bir hizmet, servis işi. Aynı anda birden çok köpek gezdirerek kazandığınız parayı artırabilirsiniz.
Yabancı sitelerde yazdığına göre saati köpek başına 6 dolar ile 12 dolar arasında. Ama Türkiye'de bu rakama ulaşmanız zor.
Öncelikle konuyu inceleyip biraz bilgi sahibi olmanızda yarar var. Birkaç tanıdık köpek ile başlayıp referans kazanın. Sonra semtinizdeki veterinerlere gidip kendinizi tanıtıp köpek sahiplerine sizi tanıtmalarını ve tavsiye etmelerini isteyebilirsiniz.
İlerki aşamalarda biraz deneyim kazandığınızda (hatta biraz eğitim aldığınızda) broşür bastırıp (kolaylıkla bilgisayarınızda yapabilirsiniz) civarda köpek sahiplerine ve/veya veterinerlerine, evcil hayvan dükkanlarına (petshoplara) bırakabilirsiniz.
Hata kim bilir , belki markalaşıp franchise bile verebilirsniz.
:)
örnek bir isim verebilirim
"mutlu köpek-Köpek gezdirme servisi "
:)
Yalnız sokaklarda köpek pisliği bırakmamaya dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...