Kopya içerik

Geçenlerde bilgisayarcı arkadaşlar hobi için yaptıgım bu blogdan tüm yazıların kopyalandıgını söylediler.
Baktım gerçekten tüm yazilar aynen kopyalanmış.
Site de zaten tamamı kopya yazılardan oluşmuş bir site.
Daha önce de bu blogdan kopyalayanlar olmuştu ama en azından kelimeleri alan degiştirmişlerdi. Onlara kopyalamışsın dediğimde aynı konuyu farklı kelimelerle yazmış olamazmıyım diye email yolladı. Hani kopyaladım isterseniz link vereyim ya da böyle kalsın falan dese anlayacagım. Zaten hobi için yapılmış birşey. Ya, dedim ama yazının icinde bi link vardı o hala duruyor onuda kopyalamıssın dediğimde bir daha ses çıkmadı ve o linki de silmişti :)

Bu seferki tümden birkaç blogun rss beslemelerinden alıyorum kopya değildir demiş. Bu da ilginc . Siteyi aynen kopyala sonra kopya değil siz rss izin veriyorsunuz dedi.
Soran olmadı ki. RSS besleme insanların blogu takip edip bilgilenmesi için değilmi. Sırf bu metodla başkasının emeğini yazmak yüzünden internet bir çöplüğe dönüşüyor.

Üzücü olan gençlerin bir bilgi birikimi yaratıp kendileri bir konu ve sistem yaratmak yerine sadece kopyalayıp google adsense ten birkaç dolar kapmak istemeleri. Ya da sitenin pagerank artırıp satacaklarmış.

Yani ortada bir bilgi, yaratma falan birşey yok. Sadece kopya, başkasının bilgisini çalmak.
Şu da normal olabilir. Yazıyı alırsınız , kendi yorumunuzu eklersiniz, yazının orijinali buradadır diye link verirsiniz. Ya da birkaç hoşunuza giden ve blogunuzu tamamlayacak yazı da kopyalayabilirsiniz ve aldıgınız yeri bilmiyorsanız link de (birisi söyleyene kadar) vermezsiniz. Olabilir.
Ama tüm sitenin tamamı kopya yazılarla ile oluşuyor ise bu iş sizce normal mi?
Ne olacak bu hiçbirşey yaratmayan, farklılık bulmayan, üretmeyen gençlerin hali.
:)
Bu arada çokgüzel blog ve internet siteleri okuyorum. Onlar için sözüm meclisten dışarı
Bu yazıyı da bakalım kopyalayacak mı, o kopya siteye.
:)

1 yorum:

Aida dedi ki...

Benim sitemi de kopyalamışlar.Yeni birseyler üretmeden,taklitçilikle kendilerine verdikleri değer bu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...