OTELCİLER İÇİN YENİ GELİR KAYNAĞI

Bir okuyucumuzdan gelen emaili aynen yayınlıyorum. Katılımına teşekkür ederiz.
Turizm ve otelcilik ile uğraşanların işine yarar umarım.
------------------------------------------------------------

Sürekli ve hızlı gelişen teknoloji ancak gelişebilen ve değişebilen insanlara yeni imkanlar yaratıyor.

İşte özellikle sahil otelleri için yepyeni bir gelir imkanı yaratan İNOVASYONUM !!!

Otele dvd ye çekim yapabilen 4 ,5 tane VİDEO KAMERA alınır. Bugün HD olmayan dvd ye yazabilen bir video kamera 300-700YTL civarında.

Alınan bu video kameralar resepsiyona, yemek salonuna, havuz bara, sahile muhtelif yerlere konulur. 25YTL ya da 50YTL karşılığında üzerine video çekimi (toplam 15 dakika veya 30 dakika) yapılabilen boş dvd müşteriye sunulur ve kendisine bu boş dvdyi satın aldığında otelin çeşitli yerlerinde bulunan, otele ait video kameraları ve bir personeli kullanabileceği ve bu dvdyi tatili boyunca çeşitli yer ve zamanda doldurarak çok güzel bir tatil dvdsine sahip olabileceği anlatılır.

Müşteri 7 gün 24 saat boyunca küçük boyutlardaki bu dvd yi (şortunun cebinde, plaj çantasında ...vb) her yere götürebilir, istediği yerde bu dvd yi personele verir, personel elinin altında ki bir video kameraya bu dvd yi yerleştirerek müşterinin istediği yerde istediği sürede çekim yapar daha sonra dvd yi video kameradan çıkarır kabına koyar müşteriye geri verir. Müşteri 7gün 24 saat istediği yerde çekim yaptırtarak kendisine bir tatil dvd si yapma imkanı kavuşur.

Böylece müşteri havuz kenarına, sahile, diskoya, eğlenceye giderken elinde fazlalık yapan bir video kamera taşımak zorunda kalmaz. Otelin heryerinde istediği zaman video çekimi yaptırabilme imkanına kavuşur. HEMDE 25 YA DA 5OYTL GİBİ CÜZİİ BİR MİKTARA.

GELİR

300 odalı bir otelin 3 te 2 sinin bu hizmetten yararlanacağı tahmini ile ki başkasını çekim yaptırırken gören hiç kimse bu imkandan eksik kalmak istemez.

25YTL*200oda=5000YTL /hafta *4=20000YTL /ay

GİDER

Sezon başında satın alınan 4 ila 5 video kamera tanesi 500YTL den toplam 2000 ila 2500YTL Bütün sezon bu 4, 5 kamera kırılsa bozulsa dahi önemli bir yekun tutmaz. (zaten sigortalı kullanılır)
Boş dvd toptan alımla tanesi 1YTL

50 YTL ile yapılan hesapla yukardaki gelir aylık 40000YTL / ay

ARTIK bu kadar ucuzlamış ve yaygın kullanımı olabilen video kameralar oteller için bir gelir kaynağı olmuştur.

Video kamera üreticileri için bir satış pazarlama inovasyonu geliştirdiğime inanıyorum.

Ercan Bülbül
SPK Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı
bulbulercan@gmail.com

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel fikirmiş tebrik ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...