Yangın söndüren top

İlginç ve pratik bir yeni ürün. Yangın söndürme işini kolaylaştırıyor.
Gerçek bir yangın durumunda insanlar çoğunlukla panikler ve şaşırırlar ancak yangın söndürme topunun gerek kullanım kolaylığı gerekse de hafifliği, insanların bu panik ortamında doğru ve etkin yöntemi kullanarak hızlı bir biçimde sonuç almalarını sağlıyor.
Hem aktif hem pasif kullanılabiliyor. Yani bir ateşe topu atabiliyorsunuz veya ateş,yangın olabilecek yere monte ediyorsunuz ateşle temas edince patlayarak ateşi söndürüyor.

Otomatik Yangın söndürme topu, kullanılan diğer geleneksel yangın söndürme tekniklerine oranla birçok avantaja sahiptir.
*Çevreye Zarar Vermez: Patlama anında çevreye zarar vermez.
*Otomatik: Yangın Söndürme Topu ateşle temasa geçtiği andan itibaren 3 saniye içerisinde kendiliğinden aktif duruma geçerek yangını söndürür.
*Alarm: Yangın söndürme topu aktif hale geçtiği anda işitilebilir bir ses (138 desibel) yayarak alarm niteliğinde insanları uyarır.
*Hafif: Topun yaklaşık ağırlığı 1.3 kg.dır ; kadınlar, çocuklar ve hatta yaşlılar tarafından taşınmaya ve kullanıma uygundur.
*Kullanım kolaylığı: Basit bir şekilde topun ateşin içine ya da yangın riski taşıyan bölgeye atılması yeterlidir. Karışıklığa neden olacak herhangi bir komplike tarif nameye ihtiyaç yoktur.
*Otomatik Yangın Söndürme Sistemi: Yangın Söndürme Topu yangın anında manuel olarak kullanılabildiği gibi, yangın anında insan gücüne ihtiyaç duymadan 80 derecede otomatik olarak patlayarak yangını söndürür.
*Hızlı ve etkili sonuç: Topun ateşle temasa geçtiği andan itibaren 3-5 saniye içinde kesin sonuç verir.
*Emniyetli: Ateşe yaklaşmaya gerek olmadığından, kullanıcının ateşten veya yoğun dumandan zarar görmesini engeller.
*Masrafsız bakım: Otomatik Yangın Söndürme Topu 5 yıl süre ile her zaman kullanıma hazırdır. Herhangi bir periyodik bakıma ihtiyaç duymadığından, teknik servis (dolum ve bakım) harcamaları yönünden tasarruf sağlar.
*Düşük maliyet: Alternatif yangın söndürme ekipmanlarına kıyasla çok düşük maliyetlidir.

Bence birçok mağaza, işyeri, otel, devlet daireleri hatta okullar gibi yoğun insan ve mal trafiği olan yerler için uygun gözüküyor. Acaba yollada yanan arabalar için de çözüm olabilir mi bagajda taşınsa diye düşündüm doğrusu, sitesinde göremedim ama :)

Bu bilgiler Türkiyedeki sitesinden alınmıştır: http://www.sonduren.com/

Ayrıca "fire extinguishing ball" sitesi için : http://www.ssp.co.th/

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...