Koku ile satış

Doğru kokuyu, doğru zamanda, dogru yerde ve doğru şekilde iletmek işyeriniz için çok önemlidir.
Yeni yapılmış kahve kokusu ile bazı benzin istasyonları müşterileri içeri market kısmına çekebilir.
Bir otelde alt kattaki dondurma dükkanına müşterilere çekmek için medivenleri üst kısmına kurabiye kokusu alt kısma ise yeni yapılmış kornet (waffle) külah kokusu verilebilir. Otel girişlerinde bir okyanus kokusu iyi bir etki bırakabilir.
Bir müzede çocuklar için dinozorlar ile ilgili bir sergide ses ve ışık gösterileri yanısıra çeşitli yerlerde manolya, yağmur ormanları kokuları yapıldı.
Bir büyük mağazada bebek bölümünde bebek pudrası kokusu annelerin anılarını canlandırabilir. Giyim bölümünde leylak kokusu davet edici olabilirken mayo kısmında hindistan cevizi uygulanabilir.
Bir hastanede MR bölümde hasta bekleme ve soyunma kısımlarında duvarlar deniz kıyısı gibi boyanıp okyanus kokusu kullanılmıştır.
Bir başka uygulama alanı ise emlak ve inşaat firmaları. Örnek dairelerde ve showroomlarda müşterilerin hoşuna gidecek kokular kullanmaktadır. Sıcak bir elmalı pasta veya çikolatalı kurabiye kokusu müşterilere sıcak bir ev izlenimi verebilir. Daha detaylı bilgi için http://www.scentair.com/

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...