4 ayda 1 milyon dolar


Bu da olur mu demeyin gerçek.
Alex Tew 21 yaşındaki bir İngiliz genci okul masraflarını karşılamak isterken aklına bir fikir geliyor.
Bir internet sitesi yapıyor. Bu sitenin index sayfası 1000 x 1000 pixel ve resim bazlı pixel linkleri satıyor. 1 pixel =1 US dolar. Yani toplam 1 milyon dolar. Bu pixelleri kime satacağını bile bilmiyordu. Fakat ağızdan ağıza pazarlama sayesinde (WOMM) yayılarak duyulur.
Alex in yaptığı pixellerden oluşan reklam panosu satılmaya başlıyor.
Burada en çekici özellik sayfanın adı " the million dollar homepage" , "bir milyon dolarlık sayfa" . Şirketler yeni bir projenin parçası olmak ve yaratılacak ek trafik için reklam veriyor.
Alex'in yeni fikri ise "Pixelotto".
Bu sefer Alex pixel başına 2 dolar alıyor. Yani sayfayı reklamverenlere 2 milyon dolara satıyor. Fakat yarısını yani bir milyon dolarını sayfaya girip reklamlara tıklayanlar arasında yapılacak çekilişle tıklayan ziyaretçilerden birine verecek.
Konu ile ilgili detaylı bilgiler şu sitelerden alınabilir.
http://www.milliondollarhomepage.com/
http://www.pixelotto.com/

4 yorum:

ahmet 2 dedi ki...

anlamadım işin aslını acaba net bir bilgi alabileceğim yer yokmu,, site ing,ilizce olduğu için anlamadım..

Adsız dedi ki...

yani internet sitesinin sitesinin sayfasını küçük bölümlere ayırmış. Bu bölümlere firma reklamları alıyor. Hangi firma kaç pixellik isterse büyüklüğüne göre site sahibine para ödüyor. Burada önemli olan siteye bakan kişinin çok olması. Ne kadar çok kişi siteye bakarsa o kadar değerli olduğu ve bu siteye giren kişi sayısı da çok oldugu için firmalar reklam vermiş.

En Son Müzikler dedi ki...

Ya biri neden bu sayfaya girip zaman geçirsinki.Ve böyle bir yerede neden pixeli 1 dolardan reklam versinler.Çok saçma geldi bana.

YILMAZ ERBAY dedi ki...

Olabilir neden olmasın ama şu var burada türkiye de herhangibirinin sitesine kim neden reklam versin. arada önemli tanıdıklar, önemli firmalar olmalı ki bu iş tutsun. yok bir yol olmaz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...